vrijdag 5 februari 2016

TOESCHOUWER


 Geregeld komt er een eekhoren
op het vogelvoer af in mijn tuin. Er zijn voldoende pinda's en zonnebloem pitten. Het speciale eekhorentjes voederhuisje werd vorig jaar slechts sporadisch bezocht. Dit jaar heb ik het glaasje er voor weggehaald. Dat heb ik vooral gedaan om te voorkomen dat de mezen gefrustreerd raken doordat ze het voer wel zien liggen maar er niet bij kunnen. De eekhoren had het ook gelijk door en huppekee in no time was het bakje leeg. eerst dacht ik dat het was leeg gesnoept door de grote groep kepen die geregeld langs komen. maar vanmorgen zag ik een pluimstaart uit het bakje hangen. Het pakte een pit ging zitten en peuzelde het op dan weer een en weer een en zo maar door, leuk om vanaf de bank met een kop koffie in de hand van te genieten. Plots kwam er nog eentje aan gekropen door de klimop. Vorige keren ontstond er dan een kort handgemeen waarbij er eentje vandoor ging, de looser. 
Deze keer gebeurde dat niet. De nieuw aangekomene bleef op geringe afstand, een beetje verscholen tussen de takken en de klimop zitten kijken, het kopje een beetje naar beneden gebogen. Alsof het wou zeggen, eet maar rustig door ik kom je niet storen. Uiteindelijk het buikje vol, sprong het via een tak op het dak van de garage en werd op een meter afstand direct gevolgd door nummer twee. Het had nog geen hap gegeten. Daar was daar blijkbaar ook niet voor gekomen. Toen dacht ik het voorjaar nadert, zou het een meneertje eekhoren zijn, op vrijersvoeten? Samen keken ze vanaf de nok van het schuurtje nog even om en verdwenen in de meer dan honderd jaar oude eik uit het zicht.  


2 opmerkingen:

  1. Ah wat heerlijk als je zo'n tafereel in je eigen tuin kunt waarnemen Ubel, ik benijd je wel een beetje, maar fijn dat ik zo toch een beetje kan mee genieten. Benieuwd of er nog jonkies zullen komen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar. Ook hier pikken de meesjes tegen het plastic ruitje. Als ik het open maak dan zijn de noten meteen weg door alle kauwen en eksters. Ik zag hier de eekhoorn steeds over een tak van een boom in het park heen lopen met een volle bek. Waarschijnlijk mos wat ze voor haar nest ging gebruiken. Ben benieuwd of we jongen zullen zien. Leuk vastgelegd zo samen.
    Groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen