vrijdag 24 januari 2014

NOG STEEDS MOOI


In mijn tuin staan de sneeuwklokjes en crocussen met smart te wachten op een zonnestraaltje. Helaas tevergeefs, het is donker en nevelig weer en het wordt ook nog kouder. Andere winterbloeiers staan al wel in bloei en sommige zomerbloeiers persen nog steeds een kleurig bloemetje tevoorschijn. De meeste bloeiers zijn echter bovengronds, of zelfs helemaal afgestorven.
Een deel heb ik al wat opgeruimd een ander deel mag nog even blijven.
Er is best nog wel wat leuks aan te ontdekken. Mijn Echte guldenroede ( Solidago virgaurea ) heeft hier en daar nog wat zaadjes om mee te geven aan de wind. De meeste zaden zijn allang weggezweefd en hebben een lege, door kelkblaadjes omkranste, bloembodem achter gelaten. Als een soort winterbloemetje geven ze mij nog steeds plezier en kom ik de tijd naar het voorjaar toe er prima mee door. Maar het wachten is echter op een wat nevelige vriesnacht die ze dan extra gaat opfleuren met mooie zilverige rijp. En wat te denken van wat hele zachte sneeuwkristalletjes, ik hoop dat het er nog van komt deze winter.


2 opmerkingen:

 1. Ja als je goed rondkijkt is er altijd wel iets te
  vinden waar je even van kunt genieten!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens de weerman hebben jullie toch wel goede kans op (natte) sneeuw. Hier in het zuiden is het een stuk warmer, hoewel ik dat vandaag toch echt niet kon merken in het bos. Hier al wel bloeiende narcis en sneeuwklokjes gesignaleerd. Maar ook ik wacht op rijp en sneeuwvlokjes ipv sneeuwklokjes. Deze volgorde klopt niet.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen