maandag 19 februari 2018

FOTO-WANDELINGETJE

Wat was het een mooi weekend, zon en geen wind. Ideaal weer om buiten te zijn en dat doen we dan ook, de camera's mogen ook mee. De volgende foto's zijn geschoten op het Landgoed Terborgh tussen Anloo en Eext in Drenthe. We nemen ook even een kijkje in het daar aanwezige Pinetum, oftewel een tuin met naaldbomen en coniferen met een uitgebreide verzameling. Het had gevroren dus van alles te zien en te beleven. Terwijl een groep sijsjes en enkele kramsvogels over ons heen vliegen fotograferen we er lustig op los.Op het aangrenzend bouwland ligt ijs op de plassen. Na de afgelopen nacht zijn wat ijs kristalletjes de modder opgekropen.maar op een gras blaadje boven het ijs begint het al te smelten


In de bosrand groeien op een tak winterhoutzwammen ( Polyporus brumalis ) hier van onderaf gefotografeerd.


hier met z'n tweetjes op een berkentak


een door algen groen kleurend elfenbankje


Achter een stuk loshangend schors ontdekte ik een minuskul ei coconnetje van een klein spinnetje, een spinnen etend monstertje van het geslacht Ero.


In het pinetum de stam van
de wierookceder (Calocedrus
decurrens ) vastgelegd. Dit is een groot wordende boom afkomstig uit het westen van de VS.


Van de enorme collectie nog een plaatje. deze is van de topjes van de Thuyopsis dolobrata een groot wordende conifeer met aan de onderzijde van de schubben een witte streep.
Deze zijn op de dode tak hieronder goed te zien.                                               

We nemen ons voor dit Pinetum dit jaar nog weer eens te bezoeken om de diverse soorten te fotograferen. Zoveel kleuren en vormen en kegels van dennen, sparren en schubconiferen gewoon te gek. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten