vrijdag 9 februari 2018

EVEN WARMTE

Regen, donker en koud. Tijd om even op te warmen. We bedachten een weekje Gran Canaria, misschien ontlopen we zo de griep.
Januari wil het weer daar ook wel eens gek doen maar met de dagtemperaturen tussen zeventien en vijfentwintig en zon prima te doen. Wel een ochtend met regen en een dag met harde wind. Dat had tot gevolg dat overal zand rond stoof, ogen, oren en neus, in de kleding en in het hotel, overal zand en zwart lavastof. Leuk om de golvende zandmassa's te fotograferen net als de bloemen, insekten en vogels.

De duinen van het natuurgebied Maspalomas. Een levend duingebied, altijd veranderend met slechts hier en daar een pluk Traganum moquinii een struikje verwant aan onze tuinmelde.

 
het golvend zand, altijd in beweging

 
vooral als de storm er vat op krijgt en het zand naar zwaarte wordt neergelegd als de wind even afneemt.

 
een afgewaaid palmblad wedijvert met de vormen in het zand

 
naast de wind zorgt de zee ook voor mooie patronen, zeker als er stenen op het strand liggen welke telkens door de golven worden overspoeld en het terugtrekkende water vorm geeft aan het zand

 
maar wat zou Canaria zijn zonder de kanarie, een mooi fluffie model geportretteerd door Elma 

 
een pracht exemplaar van de Monarchvlinder ( Danaus plexippus ) op een bloeiende Kandelaber wolfsmelk ( Euphorbia candelabrum )

 
naast vele andere bloeiers natuurlijk de Bougainvillea waarvan hier de twee bloemetjes te zien zijn. Duootjes in de natuur en andere zaken fotograferen, ook een hobby van ons, daarvan een volgende keer een selectie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten