dinsdag 10 februari 2015

ZONDAGMIDDAG WANDELING



Het is tijd om es een eindje te gaan wandelen en de zondagmiddag wordt daar veel voor gebruikt. Hoewel we het op zulke middagen vaak te druk vinden in de natuur, toch maar de stevige stappers aan gedaan. We reizen af, richting Grollo om de zeven kilometer lange Veenpluisroute te doen. Het is wat grijs weer en er staan al een behoorlijk aantal auto's op de parkeerplaats. Een groepje wandelaars gaat juist op stap. Ze volgen blijkbaar een andere route, want we zien ze niet weer terug. Even later komt ons een echtpaar tegemoet met een hondje, dat waren dan ook de enige mensen die we rest van de middag zagen. Het bos en de vennen waren voor ons alleen, ja en van de vogels natuurlijk. Op sommige plekjes lag nog wat sneeuw en in de natte hei smeltend ijs op de plasjes. Leuk om te fotograferen al die belletjes en grillige randjes. Midden in zo'n plasje een winter slachtoffer, het is een Grote populierenhaan. Te vroeg het voorjaar in de kop gehad en te grazen genomen door koning winter. 


Op een omgevallen boomstam groeien paddenstoelen, Elfenbankjes, Waaierkorstzwam, Paarse korstzwam en ook een aantal fraaie Tonderzwammen. Hoe vaak ik ze al heb gekiekt weet ik niet meer maar telkens weer wordt ik getroffen door de prachtige structuren op de bovenkant van de zwam.



En de veenpluis? Die is uitgeplozen. Al wat is overgebleven is een pracht aan reebruine slierten op artistieke wijze gedrapeerd door de wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten