zondag 15 februari 2015

TUIN ZONHa daar is-t-ie de zon. Daar was het wachten op, sneeuwklokjes, krokusjes, bijen, spinnen, lieveheersbeestjes en ik fleuren op en we koesteren ons in de warme winter-lente zon. In mijn overdekt zithoekje uit de wind is het veertien graden. Zittend op het bankje geniet ik van een kopje koffie en overzie mijn 'landgoedje' en het werk wat nog te verrichten is. En dat werk is nu een plezier om te doen.

 Laag bij de grond is nu de plek om te werken. Dode plantenresten afknippen en lagen blad verwijderen. Dit alles op ooghoogte met de wijd open gesperde bloemen van de Boerenkrokus en het Lenteklokje met zijn fris groene puntjes op de buitenkant van het kelkje naast mijn bezige 
handen.
Op een tafeltje liggen enkele vierkante flesjes, waar zomers af en toe een klein toefje bloemetjes in staat. Nu heeft zich uit condens een grote
druppel gevormd in een van die flesjes. Eerst sla ik er geen acht op maar ineens, als de zon er op schijnt, toont zich een prachtige brede lentelach.
Mijn dag is weer goed!


2 opmerkingen:

 1. Ha ja Ubel, al de winter op zijn eind loopt ga je weer uitkijken naar de lente en wat heerlijk als je dan in het al sterker worden winterzonnetje de eerste lentebloeiers weer kan begroeten.
  En wat prachtig gezien die grote glimlach!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk al die kleine signalen dat het voorjaar er aan zit te komen. De dagen zijn echt al langer en het is zalig als de zon schijnt. Heel leuk die brede lentelach!
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen