vrijdag 15 augustus 2014

TUINRENOVATIE
Soms heb je dat, een tuin waar je op bent uitgekeken of waar je noodgedwongen moet gaan renoveren. Vaste planten die wild door de tuin woekeren daarbij vergezeld door gras met lange dunne ondergrondse wortelstokken en stijve klaverzuring die denkt dat hij ook recht heeft op een plek in mijn tuin. Na rijp beraad besloot ik over te gaan tot een algehele renovatie en een deel in te gaan richten als rotstuin. De schop er in en opruimen was de enige oplossing. De grond minutieus ontdoen van al wat maar op een wortelstokje van ongewenste gasten lijkt. Al doende kwam ik van alles tegen, pissebedden, tuinduizendpoten met jonkies, wormen, ritnaalden en heel veel engerlingen, meest larven van de meikever.
Dikke vette volgroeide larven, maar ook jongen en verpoppende larven en zelfs een aantal volwassen meikevers. Het is augustus, dus die kevers moeten rustig ondergronds wachten tot het voorjaar van 2015, zonder eten of drinken. Leuk vond ik het niet, maar al deze wortel verorberende larven en volwassen kevers heb ik eigenhandig om zeep geholpen.
2 opmerkingen:

 1. Griezels vind ik het die larven van meikevers en als je ze dan ook nog zo close er op zet zijn het echte engerds
  die engerlingen.
  Boeiend om ook een verpoppende larve te zien, die kende ik nog niet, wel de meikever, die ik trouwens dit jaar niet heb gezien.
  Wel een beetje treurig dat je ze niet weer hun plekje terug hebt gegeven Ubel, maar ze hebben in jouw blog gelukkig nog eeuwige roem.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen